Tryckt stamning

De forlorade. Han sitter nu i soffan med ansiktet i handerna och grater. Lite obekvam situation for mig, jag har ingen aning om hur man ska trosta i en situation som denna. Jag vagar inte ens ga ut i vardagsrummet. Ar det bast att saga nagot stottande eller bara lamna honom ifred i denna sorgens stund?

Jag tror att jag ska gora en kopp te at honom i alla fall.

Saker jag vill ha JUST NU

Rose McGowans harfarg - for att den ar perfekt, inte for rott, men absolut inte blont. Tyvarr skriker mitt har i panik bara jag TANKER pa att farga det igen.

En rosa iPhone - for att min sega Vodafone-skit jag kopte for £30 pa Argos deprimerar mig lite. Och allt som ar bebisrosa har teurapeutisk effekt pa mig (hej jag ar fem ar).

QI-dvdbox - for att det ar det basta tvprogrammet ever och Alan Davies ar mojligen min idealman.

Balenciaga Paris - for att den doftar som himmelen och anglar.


For att vi tar det pa allvar

Idag spelas nan final mellan mannens alskade Aston Villa och Man Utd. Sjalva matchen borjar inte forran halv fyra men tvn ar redan pa for att forsnacket fran studion med intervjuer och analyser och narbilder pa spelarna som varmer upp inte far missas.

"It would be in your best interest to keep your mouth shut today. Sarky comments will not be well received." - citat sambo.

Yummers

En overbliven pizza maste val vara den basta frukosten av alla? Nyttigt nej, men ack sa gott och sa star man sig ju typ hela dagen. Eller potatisgratang! Bara att halla lite extra gradde pa och kora i micron, och ata med ketchup. Eller makaroner med ketchup! Oh himmelskt. Det kan Gunde Svan-frukostar med grot och musli och mackor med ost inte mata sig med by a mile.

Det ar mojligen mina forsok att dra ner pa snabba kolhydrater som framkallar sana har sensuella fantasier. Hoppas att det gar over.

Sova eller inte sova?

Nu har jag atit en pizza, last en tidning och kollat pa tre romantiska komedier. Lite uttrakad nu, men for trott for att gora nagonting vettigt.



Hur kommer det sig att man blir sa ofantligt trott av att inte gora nagonting alls? Det har med att vila for att "ladda batterierna" maste vara en myt.

Samedi

Det blev inget stadat igar kvall, mannen var helt slut nar han kom hem och somnade halv nio, efter att knappt atit middagen jag lagat for att han atit sig matt pa smorgasar precis innan. Jag var inte imponerad. Sa jag satt uppe till tolv och lekte med Picasa:



Idag ska jag bara plugga liiiiiiite grann, och sen slappa jarnet. Jag behover vara lat. Jag behover kolla pa ytliga filmer och ata choklad mitt pa eftermiddagen. Mannen ska ut med nagra kompisar sen, sa det blir till att kolla pa SATC utan att nagon gnaller, oh yes baby. Jag planerar inte att ga utanfor dorren alls idag.

Sa nu far hyresvardinnan se till att komma hit, jag maste get on med slappandet.

For att jag ar uttrakad...

...sitter jag och kollar igenom bilder pa Facebook. Oh vad jag alskar Facebook, jag ar snokaren nummer ett. Gamla klasskompisar, gamla ragg, kompisars kompisar, vad som an finns att tillga. Jag kanner besvikelsen nar nagons profil ar privat och den ofattbara lyckan nar nagons ar tillganglig och tillgodoser mig med fyrahundra bilder fran semestrar, fyllefester och privata ego-sessioner framfor spegeln.

Dock ar det med skrackblandad fortjusning jag hittar sana har bilder pa mig sjalv:



Jag vill minnas att detta var nagon gang de sista manaderna 2006, och om jag inte minns alldeles galet ska stallet vara The Verve, mitt och min kompis stammisstalle som bara ligger ett stenkast fran Leicester Square. Undrar om det finns kvar?

I alla fall hade jag tydligen upptackt bade blonderingsmedlet, plattangen och ogonskuggan. Och OGONBRYNEN, kolsvarta, for tunna och ritade i en mycket besynnerlig form. Inte langt efter detta lat jag haret vaxa langre och inledde en passionerad karleksaffar med brun-utan-sol (som haller an idag, dock i mindre extrem form), franska losnaglar och minitajta klanningar med natstrumpor.  Jag tycker att det ar safe to say att jag kommit en liten bit framat i min stil-utveckling.

Men sana har bilder triggar en svarforklarlig kansla. Ganska skon samtidigt som jag kanner mig valdigt valdigt gammal. Man kommer ju aldrig bli arton igen.

Well this sucks

Himla kul fredagskvall detta var da.




Tillfallig setback

Nu ar klockan 14.50 och jag har bara skrivit tre meningar, varav en ar skitdalig. Finns det nagot satt att tillfalligt blocka Topshop.com?

Fredag-Friday-Vendredi

Det ar nagot med sjalva ordet "fredag" som framkallar okontrollerade cravings efter Estrellas Sourcream & Onion chips. Med Fanta. Till fredagsmys ska inget annat an Fanta drickas. Oh sicken barndomsnostalgi. Men pa den har on finns inga sana chips. De har ju bara sina jakla Salt & Vinegar, Prawn Cocktail och BBQ Beef. De enda atbara ar Cheese & Onion, men inget i hela varlden kan jamforas med Sourcream & Onion. Segt.

Denna fredag ar det till att vara duktig och PRODUKTIV. Jag har redan hunnit med att tvatta och handla (fajitas till middag och choklad till efterratt), och nu ska jag fa lite jobb gjort innan mannen kommer hem. Sen blir det storstadning av HELA lagenheten, eftersom hyresvardinnan kommer pa "inspektion" imorgon. Hon ar en himla trevlig kiwi-kvinna, och valdigt hjalpsam med allt. Hoppas att hon kan fa tvattmaskinen och spisen fixad, och kanske forklara varfor vi far en helvetes massa post till en mr Kaweesa som tydligen ar skyldig en massa manniskor och foretag valdigt mycket pengar, sa till den grad att kronofogden hotar att komma och ta saker. Det gor mig namligen lite orolig.



Men nu jobb, ska fa ihop nan snygg och witty avslutning som kan binda ihop den otroligt roriga uppsatsen jag gjorde klar igar. Kan man fa till en bra inledning och en bra avslutning dar man ordbajsande kan motivera varfor man skrivit sa osammanhangande som man gjort brukar man klara sig bra. Jag har perfekterat denna konst.


Uni yet again

Idag planerar jag att bara ga pa forelsaningen och skippa seminariet (naughty naughty), eftersom jag maste till banken. Jag kan verkligen inte skjuta upp det langre nu, masta betala in checken. Hoppas inte det ar tre timmars vantetid som det var forra gangen bara. Fingers crossed for in-fixa-ut (haha tror jag pa det sjalv? Engelsk byrakrati ar ett helvete for en utlanning).



Da min gra mossa gick forlorad pa bussen blir det ryss-mossan idag. Mannen skrattar at mig nar jag har pa mig den har. Hoppas inte mina kursare gor det. JAG AR COOL DAMMIT.

Hej manlig konsstereotyp

Nar man valt att leva med en engelsman, far man ocksa acceptera att leva med hans fotbollslag. Alltid komma i andra hand, och alltid vara beredd att planera helgerna runt hur matcherna spelas. Vara ute sent en lordagkvall ar no-no, for da missar man Match of the Day.

Helt okompromissbar ar han i och for sig inte, for han gar med pa att lyssna pa sina matcher med horlurar. Det hindrar honom dock inte fran att nyttja de allra grovsta svordomarna i det engelska spraket (och nagra egenpahittade) nar han SKRIKER som en besatt pa tvn. Ofta kan jag inte ens urskilja om de ar glada skrik eller frustrerade skrik, han later mest som en brunstig pakord alg.

Ofta varvar han ocksa skrikandet med hejaramsor, och just ikvall en som gar sahar: JOHN CAREW CAREW, HE'S BIGGER THAN ME AND YOU, HE'S GONNA SCORE ONE OR TWO, JOHN CAREW CAREW. Himla catchig, sa nu kommer jag ha den pa huvudet hela natten.

Och efter varje match kommer de obligatoriska telefonsamtalen fran hans kompisar som besitter sasongsbiljett och darmed sett allt LIVE, som rapporterar EXAKT hur allt gatt till, i minsta detalj. Alternativt ringer de under sjalva matchen, men bara om nagot alldeles sarskilt hander, typ i straff-situationer eller om nagon slagit nagon annan blodig.

Sedan beror stamningen har hemma pa resultatet. For trevlig husfrid bor hans lag vinna. Om inte blir det sjalvmordsstamning resten av dagen, da han muttrar att han aldrig kommer att kolla pa fotboll igen, for "det ar inte vart smartan".

Men ikvall vann de med 3-1. Thank fucking god.

Bara jag som behover en valdigt stark grogg?

Nar man kommit till stadiet da man GRATER over tangentbordet for att man ar sa javla forbannad pa sin uppsats och sin egen formaga och sin egen mentala deadline som man inte lyckas halla och kanner sig totalt ovard som manniska och tvivlar pa meningen med sitt eget liv, ar det da dags att sluta for dagen?






Dagens duktiga

Hundra intelligenspoang till mig.

Idag lyckades jag pa nagot satt lyckas glomma kvar min favoritmossa of all time pa buss nummer 73, och insag det inte forran jag skulle ga av nasta buss. Perfekt dag att glomma den ocksa, svinkallt och regnigt ar det, sa jag drog nog pa mig lunginflammation eller liknande nar jag gick fran bussen med oronen exponerade. Och an mer retligt ar det ju nar jag for nagra manader sedan lyckades glomma sambons favoritmossa (som jag lanat utan att fraga) pa samma satt pa SAMMA BUSS!



Jag vet att den var ratt ful, och att jag sag ut som ett agg alternativt en testikel (beroende pa vinkel) i den. Dessutom kostade den typ £3 pa Primark, men den var sa himla SKON och satt verkligen perfekt pa huvudet. Jag sorjer, den fattas mig.

Prestationsangesten has spoken

Sju veckor och tva dagar kvar till deadline. Tills dess ska jag ha skrivit tre standarduppsatser i amnena News and Society, Sociological Research Methods och Theories in Contemporary Sociology, och en miniuppsats i Social Psychology.

News and Society har jag gjort tva tredjedelar av, sa den planerar jag att ha klar till onsdag. Da ar det exakt sju veckor till deadline. Da har jag tva och en halv vecka till vardera sociologiuppsats, och tva veckor till psykologin.

Jag har alltsa helt okej med tid pa mig, att jag ens har borjat betyder att jag ligger flera mil fore manga av mina kursare. Men det ar nagot med sjalva ordet "deadline" som gor att jag kanner panikangest light.

Tills den 14 april maste jag alltsa ha skrivit fyra uppsatser. Fyra uppsatser som inte bara ar okej och godkanda, utan har ett score pa over 70, som ar gransen till ett 1st. Helst over 70, det ar bra med marginal. Och SAMTLIGA boxar pa the cover sheet ska vara itickade som EXCELLENT. Excellent pa grammar, pa content, pa structure, pa argument, pa evidence, pa reading och pa referencing. Allt annat tar jag som ett misslyckande.



Jag har inga atstorningar eller kroppskomplex, inga tvangssyndrom och inga fysiska handikapp, men MVG-angesten sitter djupt, och har gjort anda sedan grundskolan. Det ar mojligt att den kommer ta det battre av mig och att jag kommer hamna pa psyket relativt snart. Men det kan jag leva med, sa lange jag slipper ett fucking 2:1. Da tar jag hellre ett fail och en tvangstroja.



Fuck Starbucks

Klart att man ser lite nonchalant city-cool ut med en takeaway-kaffe i handen, men jaklar i min lada vad dyrt det skulle bli i langden att kopa en varje dag! Minsta storleken pa en latte/cappuccino/mochacolumbianwhatever kostar runt £2 pa de flesta stallen, och en varje vardag blir £40 i manaden. Det ar ju likvardigt med tva fina klanningar fran Topshop (tanker fjortonariga jag) eller lika mycket som jag spenderar pa mat pa tva veckor (tanker vuxna jag).



Nej, sa det blir du och jag termosen, always and forever. Termos ar coolt. Den ar ett statement. Den sager: "Jag ar ingen pretentios poser".

Off to uni we go

Mandag (IGEN) och skola alldeles strax. Inte daligt segt att komma upp imorse, da jag inte lyckats somna forran vid tva nagon gang. Igar morse rakade namligen bade jag och sambon sova till klockan TOLV (!!), sa min dygnsrytm ar lite uppfuckad. Jag har inte sovit till klockan tolv sen jag var typ nitton, och jaklar vad det kanns som man slosar bort dagen! Men utvilad vart man ju iallafall, med rage.



Bad hair day, sa det blir till att kora med harband. Annars grymt trist dag som vantar, massa skola och en jakla massa regn. VARFOR oh varfor ska det regna just mandag morgon nar det varit soligt och nastan tio grader hela helgen? Jag hade ju tankt inviga ballerinaskor for forsta gangen i ar ju.

Men nejnej, det blir till att plocka fram paraplyet. Eller just det ja, jag ager ju inget paraply. Det ar en san dar grej som ar sa himla trakig att lagga pengar pa, och bara liksom aldrig blir av.

Men note to self: JAG BOR I LONDON, och paraply ar en livsnodvandighet har! Om man typ inte vill utveckla simhud mellan tarna eller do i kronisk lunginflammation.

On another note...

...sa lar nog outfitbilder inte bli nagot standardinslag har. Dels for att jag ar grymt fantasilos och oinspirerande i min kladsel och dels for att det ar jakligt svart att ta bilder! Helfigursspegel ager jag ingen, och sjalvutlosaren och jag kommer inte alls overens.



Och nar man val far tillfalle att ta en bild, ar det himla svart att fa till nan bra vinkel. Har ovan till exempel, helt sned med jattekorta ben. Eller sa ar det kanske bara jag som ar fotografiskt efterbliven. Dock ar det val kanske bra att man inser sina brister, for nagon modebloggare lar jag ju aldrig bli.

Nejmen, whops..

...jag vet inte hur det hande, men den har klanningen ville promt folja med mig hem igar. Jag hade lovat mig sjalv att INTE shoppa forran jag skrivit klart forsta uppsatsen, men vad ska man gora liksom, den SKREK till mig. Och for £7.99 ar det ju ohyfsat att avsta. Ursakta skakig bild, men jag hade en otalig man vantande utanfor sa lite stressad kande jag mig.



Kande mig lite lite lite sugen pa den har kjolen ocksa, men den kandes inte helt hundra i passformen (eller sa ar det min kropp som ar felmonterad), sa den fick stanna kvar. Valdigt synd, snygg som as ar den ju.



Sa nu - INGEN mer shopping. Inte forran jag far nasta CSN-utbetalning, och da ar det var-sommarklader som ar prio ett. INGET MER SVART ELLER GRATT. Damn right.

Tuck your shirt in!

Hemkommen fran dagens lilla utflykt, det blev en kort sadan. En otalig, uttrakad och gnallig man kan dra ner vilket shoppinghumor som helst, sa det var typ in-kopa-ut som gallde. Han fick sina skor i alla fall, riktigt snygga trainers i skinn fran Topman.

Stackarn har varit tvungen att kopa en helt ny garderob nu nar han borjat undervisa, eftersom i detta auktoriteternas land ska larare vara propert kladda, skjorta och helst slips. Inga jeans, inga gympaskor, inga huvtrojor. Detta inkluderar da aven bildlararna (min kille), vilket ar hogst besynnerligt. Det ar ju som att be idrottslararna komma till jobbet i kostym och slips varje dag? Men kladkoder tar man pa blodigaste allvar i detta uniforms-alskande England.



Nu ska jag forsoka ta tillvara pa min koffeinkick, och forsoka ordna upp (den helvetes) uppsatsen innan det ar dags att fixa middag. God help me.

Off to Wood Green we go

Nu ska jag och mannen dra oss till WG Shopping Centre, han behover skor och jag behover egentligen ingen overtalning att folja med. Hoppas inte det ar for knokat bara, lordagar har en tendens att vara galna. Vi far nog undvika Primark.



Jag dromde att jag var Blondinbella som mordade en polis. Jag fick lite daligt samvete, men jag kom undan med det. Undrar vad Freud skulle sagt om det? Formodligen att jag borde dra ner pa blogglasandet.

Seriost, det har med disciplin

Jag har sa otroligt helvetes svart att koncentrera mig pa min uppsats, jag tror att jag blir galen. Det spelar ingen roll hur manga ganger jag tanker "Men ta dig samman din lata kvinna, GOR DET BARA!", det ar som om jag har nagon slags sparr inom mig som gor det omojligt att skriva mer an en mening innan jag tappar taget och borjar tanka pa annat.

Detta standiga "ska bara". Jag skyller pa internet. Det finns alltid nagon blogg att kolla in, nan mail eller nan Facebook att kolla innan man kan satta igang med jobbet. Och en blogg blir till flera, och man foljer lite lankar och vips har man hamnat pa newlook.com och borjar fundera pa vilka sorters sandaler man ska kopa till varen, och vilken klanning som skulle passa bast till och helt plotsligt ar klockan nastan 18 och jag har bara astadkommit 300 ord.



Kan man trana upp det har med disciplin? For den LOGISKA delen av hjarnan (ja, jag har en san ocksa) sager att det ar bara att gora det, ingen annan kommer att gora det at dig och ju fortare det ar gjort desto fortare kan du slappna av och slosurfa bast du vill. Och jag har verkligen FORSOKT, varje dag tanker jag att nu ska jag jobba nonstop i en halvtimma, sen ta en kvarts paus, sen en halvtimma till, sa kan jag fa gjort det jag ska till klockan 19 och kan kolla pa American Idol utan daligt samvete.

Men den ovilliga delen av hjarnan verkar vara starkare. Antagligen for att vad jag haller pa med ar sa fruktansvart trakigt. Eller, det ar inte ens trakigt egentligen, men hogskolor har ju formagan att suga ut det roliga ur de mest intressanta amnen. Och jag gillar verkligen medieamnena, jag gillar film och tycker att dokumentarproduktion ar skitintressant egentligen, men om jag TVINGAS lasa ETT ENDA ORD TILL ur den har okentorra boken (fran 1986) kommer jag borja hata hata hata allt som har med film och media att gora och det vill jag ju inte.

Det ar val tvanget, att det MASTE goras, och maste goras pa ett VISST SATT. Och sa lite MVG-angest pa det. Hur kommer det sig att sa manga klarar av att ta hogskoleexamen med den mentala halsan intakt? Jag kommer behova ar av terapi kanner jag.  





Sunny day

Herregud vilken hurtbulle jag kanner mig som idag, jag vaknade och kande mig nastan utvilad! Och pa relativt gott humor! Det kanske ar de dar zink-tillskotten som borjar funka?

Sa nu ar det bara att gora det basta av den soliga (och nastan varma) dagen. Jag har redan varit och handlat (och gick lite minus i hurtigheten nar jag kom hem och markte att jag glomt kopa toapapper), och nu blir det en kaffe the size of my head och uppsatsskrivande. Jobba jobba.

Far se hur lange det har varar. Det ar mojligt att jag kanner mig sjalvmordsbenagen ikvall, for att balansera ut humoret lite.



London-typisk rod telefonkiosk, funnen vid kyrkan i Seven Sisters. Folk kollade pa mig som om jag var en efterbliven turist som kommit vilse och hamnat i den minst turistvanliga fororten i hela London.

Nackdel...

...med att bo i London: MOSS.

Jakla ackliga gnagare som sprider bakterier och ater ens mat och bajsar pa ens golv och i ens skap. Och pa natterna hor man hur de springer omkring i vaggarna pa sina sma gnagarfotter. Jag svar att jag hor dem ANDAS darinne ocksa.

Innan jul kastade mannen ut tva genom fonstret (javligt dalig ide enligt mig, fattar han inte att de bara kommer springa rakt in i huset igen?), mosade en med kastrull och satte ut en vid soptunnorna. Efter det var det ganska lugnt ett tag, men nu ar de har IGEN!

De gillar koket, antagligen for att det finns mest smulor dar. De bajsar overallt. Ofta nar man tander lampan i koket pa kvallen ser man en liten svans slinka undan bakom kylskapet. Eller sa star de helt stilla nagra sekunder och liksom bara stirrar pa en, och sa swooosh satter de fart over golvet och forsvinner. Jaklar vad snabba de ar.

FRUKTANSVARDA djur. Jag hor en krafsa omkring inne i vaggen i detta nu och jag ryser. Ackel-bakteriespridande-pest-djur.

For tidigt att ga och lagga sig?

Just nu ar jag trott som en jag vet inte vad. En dod sengangare typ.

Jag har haft uni hela dagen och sen varit pa bade Ikea och Tesco, och darfor slapat tunga kassar hem. Promenaden till affarerna tar cirka tjugo minuter, alltsa inte jattelangt, men skitjobbigt ar det nar man maste halvspringa hela vagen eftersom ens promenadsallskap insisterar pa att powerwalka i 110 km i timmen. Mina fotter ar doda och genomblota och mina armar haller pa att trilla av.

Jag orkar inte orkar inte ORKAR INTE halla pa med uppsatshelvetet just nu. Jag vill ata min (ohalsosamma) middag, tanda ljus och krypa ner under tacket och somna till Breakfast at Tiffany's. Oh underbara tanke.



Men nej, maste maste maste skriva NAGONTING. Maste tvinga mig sjalv. Fan att man foddes utan disciplin-delen av hjarnan.

For att jag ar helvetes trott pa min uppsats...

...sysselsatter jag mig med annat:

Något som gjorde dig glad igår: Herregud, vad gjorde jag igar?
Vad gjorde du kl 08 imorse: Vaknade till sa smatt och funderade pa att ga upp, men sambon lag och snusade sa mysigt intill, sa det blev att jag gosade in mig igen och somnade om.
Vad gjorde du för 15 min sedan: Forsokte fa mig sjalv att plugga lite till, men vid den har tiden pa kvallen tryter koncentrationen. Topshop.com, klick klick...
Det sista du sa högt: "Yayayayayay wihooo, I got a 1st I got a 1st!". Fick namligen MVG pa senaste psyk-tentan. For att jag bara ar bloody awesome.
Det senaste någon sa till dig: "You're wierd. But well done sweetie." (wierd for att jag hoppade omkring som en hundvalp med ADHD nar jag sag mitt resultat).

Vad har du druckit idag: Tva lattemuggar kaffe och tva koppar te med mjolk. Planerar en pepparmintste.
Vad var det senaste du åt: Middag, pasta-tonfisksallad med yoghurtdressing och lite vitloksbrod.
Vad var det senaste du köpte: Ingridienser till ovanamnda middag. Och tandkram.
Vad är det för väder hos dig nu: Det var riktigt soligt och nastan varmt i eftermiddags! Nu vet jag inte, det ar morkt. Men det verkar inte regna i alla fall.
Godaste glassmaken: Jag har inte atit glass pa jag vet inte hur lange, sakert sen i somras. Jag ar ingen glassmanniska, men jag ar ett fan av allt som smakar choklad!

Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Nej. Lust vid forsta ogonkastet ja.
Sover du tungt: Inte alls, jag ar inne i en period da jag vaknar typ fyra ganger varje natt. Asjobbigt.
Drömmer du mardrömmar: Valdigt sallan som tur ar. Men pa varen nar jag ater allergimediciner kan dromma valdigt underligt.
Favoritklädsel: Beror val pa tillfalle och humor. Men en slapp klanning och skona boots ar ju aldrig fel.
Vad ser du om du tittar till höger: Sovrumsfonstret med sina FRUKTANSVARDA senapsgula gardiner, och nagra varmeljushallare och avbranda tandstickor pa fonsterbradan.

Vad gör dig glad just nu: Att det strax ar dags for American Idol! (gud vad sorgligt...)
Vad ska du göra härnäst: Gora te och kolla pa AI och ata min Kitkat.
Humör just nu: Lagom somnig, och fruktansvart trott pa allt som har med nyhetsproduktion och dokumentarfilmning att gora (hatar hatar hatar dig lilla uppsats).
Favoritgodis: Choklad, saltisar och surisar! Och sana dar gele-korsbar.
Kläder just nu: Het som smet i gra velourbyxor och bla huvtroja. Blavit-randiga Hello Kitty-strumpor.
Hur många kuddar sover du med: Tva stycken.

Spelar du något instrument: Jag vill minnas att jag spelade blockflojt i trean.
Morgon eller nattmänniska: Haha, inget av det! Jag ar trott som en dod gris pa morgonen och gar garna och lagger mig vid 22 pa kvallen.
Vad är viktigast för dig: Att ha en trygg, fast punkt i tillvaron. Nagot/nagon att "komma hem" till.
Är du kittlig: Nagot alldeles valdigt! Sambon tycker att det ar oerhort kul att halla fast mig och kittla mig under hakan. Tydligen gor jag roliga ljud da.
Snarkar du: Nej det tror jag inte!
Längtar du mest efter just nu: Att hitta de perfekta blamonstrade strumpbyxorna! Garna leopardmonster. Och den perfekta svarta fodralklanningen, tajt som alskinn ska den vara!


Regnperiod

Det har sporegnat nonstop i princip HELA dagen. Verkligen SPOREGNAT, den sortens regn som verkar komma fran alla vinklar samtidigt och bloter en in pa bara margen. Mina fotter var genomdrankta innan jag ens hunnit till bussen. Och FY vad det STINKER pa en buss full av regnblota manniskor! Som blot hund, fast med en touch av takeaway-curry och billig parfym.

Dessutom finns det ganska glest med brunnar och liknande pa gatorna har, sa regnvatten tenderar att samlas i vattenpolar stora och djupa som mindre sjoar pa gatorna. Detta innebar att om man gar pa trottoaren nar en bil kor forbi pa gatan ar man garanterad att bli totalt nerdrankt av vattensplash, vilket jag fick aran att uppleva hela TVA ganger pa vag fran bussen.



Men nagra som tydligen inte var lika radda for att bli nerdrankta var den grupp pa cirka tjugo muslimska man som i eftermiddags hade samlats for bon MITT ute pa skolgarden, MITT i monsun-helvetes-regnet. Full on boneakt, med knabojning med pannan mot marken. Jag ar HEMSKT nyfiken pa hur detta kom sig, jag vet ju att det finns en hel massa bonerum inne i sjalva universitetsbyggnaden? Varfor pa marken, i leran, i sporegn, mitt ute pa skolgarden?

Chuckle chuckle

Det har skrattade jag lite at for mig sjalv i formiddags.



Pa busshallplats i Angel. Helt briljant.

Helvetes fucking skit

Jag tror att jag gick igenom varenda svordom i min arsenal imorse vid busshallplatsen nar jag insag att jag lyckats glomma foljande i min andra vaska:

1. Oyster card - det var bara ren tur att det inte kom pa nagon kontrollant pa bussen.

2. Student ID - som kravs for att komma in i sjalva universitetsbyggnaden. Jag lyckades overtyga receptionisten att jag faktiskt AR STUDENT har och att jag har forelasning om tio minuter, sa jag kom in i alla fall. Dock kunde jag INTE komma in pa biblioteket for att hamta bockerna jag skulle behovt till min uppsats, och eftersom jag INTE kunde bevisa att jag var JAG kunde jag inte heller hamta min check som vantar pa mig pa administrationen.

3. Min planbok - med ALLT i. Blir man inte totalt handikappad utan bankkort eller kontanter? Sa jag kunde inte kopa middag som jag planerat och jag kunde inte kopa bussbiljett (da jag glomt Oystern). Jag hade inte ens nat leg (som hade kunnat anvandas istallet for Student ID for att hamta checken).



FUCK YOU sager vi till den har dagen och mitt guldfiskminne.

Off to uni

Seeeg start pa veckan, med en sa dalig hardag (tank Ronja Rovardotter moter Brian May) att jag var tvungen att damma av den gamla plattangen jag inte anvant sen fore jul nan gang. Efter att ha blonderat haret till oigenkannlighet i min ungdom har jag nu har sa sprott att det gar av pa mitten vid minsta lilla pafrestning. Darfor overdoserade vi Tresemme Heat Defence, och ser nu ut som om nagon dragit over min friss med strykjarn. Dags att investera i sant dar volym-puder?



Skola nu, presentation presentation. Jag kor pa extra eyeliner, for good luck liksom. Hoppas vid gud att det finns nagon som ar samre forberedd.


Svulla? Don't mind if I do!

I casa Park View Road ar vi for tillfallet all about medelhavsmat. Eller, sambon kopte en MASSIV burk svarta oliver igar, och vi har anpassat matlagningen utefter det.

Igar blev det grekiska kottbullar (det grekiska i dessa var en bit fetaost gomd i mitten av varje), serverat med ris och hemkord tzatziki (om himlen hade en smak skulle den smaka som yoghurt med gurka och vitlok), och en rora av oliver, soltorkade tomater och annu mer feta. Relativt nyttigt och darmed mycket uppskattad av bada parter.



Och dagens middag bestod av hemgjord pizza, med deg som jag gjort ALLDELES SJALV utan inblandning av nagon (dock konsulterad av arla.se = the shit for oss baking r-tards). Vi valde veggo, med spenat, massa oliver, soltorkade tomater, feta, mozzarella och champinjoner och det gick ner utan protest fran nagon. Ett tips bara: lagg den utkavlade degen pa bakplaten INNAN ni borjar osa pa massa toppning!

Sa nu sitter jag som Jabba de Hutt pa sangen och ska precis till att gora lite anteckningar tills imorgon. Lugnet-efter-stormen-roran i koket ignorerar vi tills vidare.


Kara hjartanes

Lugnast mojliga Valentines idag.

Efter massiv agg och bacon-frulle blev det en romantisk promenad utmed motorvagen till Tesco dar vi inhandlade material till kvallens planerade pizzor. Nu blir det massa kaffe och lite jobb, sa att man kan slappa jarnet ikvall utan daligt samvete.



Jag kanner verkligen inget behov av att ga ut och kno med hundratals andra och betala hutlosa overpiser for hjartformad mat ikvall. Jag har min man och massa god mat och nagra filmer, och det racker alldeles utmarkt for mig.

Och mannen har en Villa-match pa tv i eftermiddag, sa han ska nog vara nojd han ocksa.

Grey is my soul

Imorse insag jag att allt jag kopt i kladvag det senaste halvaret eller sa har varit gratt. Gra ar min nya kappa och gra ar ett stort antal trojor, klanningar, leggings, cardigans och nagon kjol. Till och med min favvomossa ar gra.

Gratt ar ju en san otroligt PRAKTISK farg (hej jag ar min mamma), ar grymt lattmatchat och kan vara riktigt  riktigt smickrande, men lite trist kanns det ju att den enda valmojligheten man har i kladvag ar mellan ljusgratt och morkgratt.

Men fragan ar ju dock vad man ska ersatta allt det gra med? Eller inte ersatta kanske, men addera? En fargglad halsduk? Men i vilken farg? Pasteller tycker jag ar grymt fint, men PA ANDRA, sjalv kanner jag mig mjakig. Min favoritfarg of all time, rosa, har jag ingen aning om huruvida jag passar i. Jag funderar pa blatt eller gront?





Att jag ens borjat fundera pa sana har saker ar ett stort steg i min fashion-utveckling! Och bor man i Europas modemetropol nummer ett (eller tva kanske, Paris kanske ar lite mer couture?) ar det ju synd att inte ta tillvara pa utbudet liksom.

Dagens intellektuella

Denna lordag bjod (finally!) pa en liten tripp till British Library och utstallningen som jag tjatat mig till i flera veckor. Den visade sig vara over forvantan och dessutom ar det ganska skont att komma ut ur pluggbubblan ett tag och bara strosa omkring i omradet runt King's Cross och kolla pa folk. Folk-spaning ar det basta jag vet i London, och jag vet inte hur manga timmar av mitt liv jag spenderat pa parkbankar och cafeer da jag helt ogenerat stirrar och glor pa alla unika och mindre unika manniskor som befolkar den har stan (forutom engelska manniskor, de ar typ i minoritet).

Jag vill minnas att jag vid nagot tillfalle hade med mig en anteckningsbok och noterade vilka sorters manniskor som passerade, typ "kostym med portfolj", "blonda svenska tjejer med Goose-jackor pa shoppingweekend", "tre polska byggarbetare med takeawaykaffe", "indiekillar i assmala jeans och gardinluggar", "massiv grupp japanska turister med systemkameror" osv osv.





Jag kopte en kaffe pa Pret a Manger men locket pa muggen hade inget hal. Och inga instruktioner pa locket hur man skulle ga till vaga for att liksom "oppna" nat. Ar det inte meningen att man ska dricka med locket pa, eller ar det bara jag som ar obegavad? Jag loste det genom att aggressivt SLITA upp ett hal, men seriost Pret, instruktioner pa takeaway-muggarna skulle inte vara fel, for det ar INTE okej att fa era kunder att kanna sig som underbegavade idioter nar allt de vill ha ar en white americano och en croissant.

TGIF part-ay

Hemmagjord korma + naan + ol + QI on the telly box = trevlig fredagskvall.



Jag lever ett stilla samboliv och jag skams icke. Inre mognad, people. Inre mognad.

Update

Nu ser jag att BBC2 verkar visa nan slags sammanfattning av dagens strapatser varje kvall klockan 20.30-22.00. Men lite lite livesandningar ar val inte for mycket begart (konstakning och hockey please)? 

Jag ar fortfarande INTE sportintresserad nagonstans, men det ar nat med hela OS-grejen som gor nagonting med mig. Mojligen for att jag ar utlandssvensk och darmed overdrivet patriotisk.



Detta betyder inte att jag ar sportintresserad...

... MEN jag har nu kollat igenom tv-tablan for imorgon och i overmorgon och jag hittar INGA OS-SANDNINGAR NAGONSTANS!

Jag vet att vintersporter inte ar nan big deal har och att de flesta aldrig ens hort talas om ishockey, men nagonting maste de val anda visa? Far jag inte se konstakningen och invigningen och allt som svenskar tavlar i blir jag riktigt riktigt sur.

Skarpning BB-fucking-C!

Come dine

Vad gor man nar man forsoker plugga men ar sa trott att ogonen bara faller ihop?

Man skiter i det och lagger sig i soffan och kollar pa Come Dine With Me.


Vagra karantan

Nu jaklar ska jag trotsa min rinniga nasa och ge mig ut i varlden. Till skolan mer exakt, jag har bara tva lektioner idag sa det ska nog ga utmarkt. Dock har jag vidtagit forsiktighetsatgarder i form av dagens droger:

1 antihistamin (for att uni ar centraluppvarmt och luften knastertorr = DAMM)
2 paracetamol (for att slippa varsta moset i huvudet)
1 stor kopp kaffe (och ytterligare en termos full ar nerpackad tillsammans med min lunchmacka och banan)

Fit for fight sa att saga.






We love make up.

Seriost, sno kanns valdigt 2009 just nu.

Vadret pa den har on bevisar an en gang hur javla opalitligt det kan vara. Borta ar solen fran i formiddags och har ersatts med MASSIVA snoflingor och stormvindar.

Whopee.

How very typical

Nar jag for en gangs skull tog med kameran pa promenad for att ta lite snygga bilder som jag tankt gora sa lange, sa tar batteriet slut PRECIS nar jag ska lagga in dem i datorn. Och inte ett enda AA-batteri har jag lyckats lokalisera i hela lagenheten, aven om jag i vanliga fall tycker mig se dem overallt. Mutter mutter. Blir till att kopa imorgon. Batterier ar en san jakla trist sak att lagga pengar pa bara, dyra som de ar.

Kanns i alla fall liiiiite battre i huvudet efter att ha rort pa flasket lite, jag tror till och med jag fick upp lite flas. Det maste dock genast kompenseras med latte och kanelbullar. Och lite lite plugg ska jag nog orka med.

Off out

Nu har jag sa smatt borjat klattra pa vaggarna har, FY vad trist det ar att bara sitta inne och uggla. Jag ar trott pa mina bocker, pa mina tidningar, pa daytime tv (hur mycket Jeremy Kyle finns det plats for i varlden??), pa internet och pa den har fula lagenheten utan mobler. Jag behover se manniskor.

Det ar da man trotsar sin helvetiska forklyning och ger sig ut pa promenad. Och mojligen att man svanger forbi nan affar uppe vid High Rd, det ar ju faktiskt lite synd om mig.



Solglasogon maste val vara det basta som finns? Man kan dolja sitt osminkade nylle OCH se cool ut samtidigt. Genius.

Tresemme - affordable salon quality!

Da jag kanner mig for forslappad for att plugga idag funderar jag pa mojliga alternativa karriarer.

Altervativ 1: Shampo-modell?




Waste of a day

Halvforkylningen fran igar har utvecklats till en helforkylning idag. Jag vaknade flera ganger inatt av att nasan rann helt okontrollerat och huvudet kanns som MOS, sa jag stannade helt enkelt hemma idag.

Plugg-nord som jag ar far jag dock daligt samvete av att inte ga till skolan, aven om jag faktiskt ar sjuk. Sa jag kompenserade sjuk-skolkandet med att sopa golven i hela lagenheten (som visserligen inte ar storre an en normalstor kladkammare) och ta itu med diskberget som ignorerats i flera dagar.

Nu har jag iallafall agnat storre delen av dagen till Outsiders-maraton pa Kanal 5 Play, och har druckit bucketloads of pepparmintste. Kanns som om jag borde gora nagot mer produktivt, som essay research, men bleurggh.

Roligare an sa blir det inte idag.

Dagen ar raddad!

Sahar glad blir man nar man hittar Scan Swedish meatballs pa Sainsbury's:



Specialerbjudande ocksa, buy one get one free. Himla sympatiskt.

Sa nu ska denna Duktiga Husliga Quinna vispa ihop det svenska kulinariska masterverkat KOTTBULLAR MED BRUNSAS. Jag tror till och med att det ska finnas nan burk med lingonsylt fran Ikea i kylen.

Oh sicka barndomskanslor det framkallar.

Bonjour tristesse

Idag ar jag halvforkyld, och jag har inte ens last halften av vad vi skulle lasa till idag. Men det far ge sig, det finns ALLTID nagon som ar samre forberedd.

Idag ar det alltsa skola som galler pa formiddagen, sen vardcentralen for att hamta recept (om de nu har behagat fornya dem, jag lamnade in dem for EN VECKA SEN!!), sen Sainsbury's for att shoppa nan form av foda sa att vi haller oss vid liv till imorgon i alla fall. Och sa fixa spannande lektyr fran biblioteket sa att man kan ta tag i de dar HELVETES uppsatserna som ska in i april.

Oh det glamourosa London-livet.



Blek som en statist ur nan av de dar Twilight-filmerna. Jag sag den forsta men fattade noll av handlingen, jag kollade enbart for den dar Pattinson. Het som vampyr ja, men han kommer anda alltid vara Cedric Diggory ur Harry Potter for mig. FIT.

For att jag ar bitter

En san dar helvetes dag:

- Mannen foreslog igar att vi kunde ga pa den dar fotoutstallningen pa British Library som jag har tjatat om. OH YES vad najs tankte jag, vi maste ju gora NAGONTING for att vaga upp den katastrofala dejten forra sondagen. Men naha, han hade visst plugg att gora idag som han hel GLOMT att gora igar. Jaha naha jaha naha det far vi val ta nasta vecka da. Ett tips: FORESLA INTE SAKER ATT GORA OM DU INTE AR SAKER PA ATT DE KAN GENOMFORAS!

- Jag ska presentera ett kapitel ur en bok med min grupp imorgon. Jag har inte last sagda kapitel eftersom jag inte kunde hitta boken i biblioteket. Jag overvager nu att skippa forelasningen pa formiddagen och ga till biblioteket och lasa istallet sa att jag kan presentera, pest eller kolera-situation this is. Ett tips: SATT INTE ETT SPECIFIKT KAPITEL SOM ESSENTIAL READING FOR ALLA 60 ELEVER NAR DET BARA FINNS 4 EXEMPLAR AV BOKEN PA BIBLIOTEKET!

- Jag har inte en javla aning om vad jag skulle ha gjort infor lektionen pa tisdag. Jag har for mig att det hade nat att gora med att hitta nan tidningsartikel. Det har jag inte gjort. Och jag ar saker pa att min grupp inte heller gjort det eftersom de gruppkamrater jag tilldelades ar av typen "smsar-nonstop-under-hela-lektionerna", och litar pa att jag (som ju ar en duktig liten plugg-nord) ska ha forberett allt i detalj och gjort varsta powerpointen och bakat hallongrottor at alla typ. Ett tips: LITA INTE PA ATT LILLA NORDEN SKA GORA DITT JOBB AT DIG, FOR HON TANKER INTE ENS DYKA UPP PA TISDAG! NOW WHAT?? MOAHAHA.

- Jag maste ga till Tesco och kopa middag. Jag orkar inte, jag orkar verkligen inte. Det ar knokat, folk ar otrevliga, folk ror sig alldeles for langsamt, folk kor in i en med sina kundvagnar, snoriga ungar springer omkring och tar pa allt med sina sma kladdiga fingrar, det ar helt urplockat for att det ar sondag. Och jag har ingen aning om vad jag ska kopa for att jag ar askass pa att hitta pa mat. Ett tips: SKJUT MIG. KNUFFA MIG FRAN EN HOG BYGGNAD. ANYTHING.

Bara one of those days you know.

Idag...

...ar en san har dag




Burp

Det blev ingen krukvaxt, men daremot nagra kokshanddukar och ett bestickstall (!) som engelsmannen bestamde sig for att han ville ha. Sedan inhandlade vi massa mat till kvallens treratters, och jag har i skrivande stund bara lyckats fa ner tva.

Jag ar sa FRUKTANSVART matt att jag inte vet vart jag ska ta vagen. Mannen lagade tomatsoppa (from scratch!) till forratt, och jag lagade lamm med gronsaker och couscous till huvudratt, bada funna pa Jamie Olivers hemsida och bada otroligt goda. Efterratten - appelstrudeln - vet jag inte om jag klarar av. Den kanske blir en trevlig frukost imorgon?

Nu kanner jag svettningarna, paltkoman ar pa vag. Det ar mojligt att jag inte vaknar i morgon bitti.

Aktivitet

Jag trottnade pa gamle Foucault och fick ett ryck att stada badrummet. Och nar man anda ar i ett cleaning-state-of-mind ar det ju lika bara att bara folja med flowet liksom, sa jag fortsatte med att STADA GARDEROBEN.

Jag kommer inte ihag nar jag gjorde det senast, och det sag ut som slaget vid Somme:





Men se vad lite rensning kan gora!





Dessutom har jag noterat att jag ager enbart svarta skor:



Jag kanner den underbara duktighets-kanslan infinna sig.

Och hemmafixdagen ar inte slut an, det blir nog en liten tripp till Ikea i eftermiddag. Jag funderar pa en krukvaxt?

Because I want is not I get

Idag vill jag:

Ma lite battre och ga pa stadspromenad till British Library och kolla pa en fotoutstallning, fika och kolla pa folk. Kanske kolla lite i nagra affarer, sen ata middag nagonstans och dricka fargglada cocktails med paraplyer och tomtebloss.

Idag ska jag:

Lasa Foucault, ga till Tesco och koppa nodvandigheter. Bota forkylning, kolla American Idol. Dacka i soffan innan klockan 20.




Morning routine

Gooood lordagsmorgon!

Har borjas det lugnast mojliga med kopp te och Saturday Kitchen pa ettan. Jag ar inte ett massivt fan av vanliga matlagningsprogram, men det ar himla kul att se b-kandisar laga lax och vispa ihop omeletter pa tid. Och sa far folk ringa in och stalla matlagningsfragor till experterna, som Keith from Blackpool som undrar vad man kan gora med forell och Julia from Kidderminster som undrar hur man gor for att chokladen inte ska kladda nar man gor efterratt.

Det retar aptiten lite dock, sa nu haller mannen pa med frukost. Det blir egg mayo on toast, yummers. Sana har morgnar far mig att kanna mig skont medelalders, och jag SKAMS INTE!

Det ar ett tecken pa inre mognad.

£4 down

Jag forstar inte riktigt hur vadret fungerar pa den har on. I forrgar var det sa kallt att man behovde raggsockor och mossa, igar var det helt morkt och gratt hela dagen och idag ar det nastan var. Solen skiner och jag fros inte alls i mina leggings och min skinnjacka. Dessutom invigde jag solglasogon for forsta gangen i ar.

Jag och mannen gick en liten minipromenad till Bruce Grove for att hamta paket och passade pa att nyttja kupongerna vi fick hem i brevladan haromdagen. Nar man erbjuds en BigMac & Co for £1.99 har man ju inte rad att INTE sla till eller? Dessutom kopte jag en ansiktstvatt for halva priset, £1.70, pa Superdrug.

Rabatterbjudanden ar alltsa ganska farliga, jag har ju idag spenderat nastan £4 pa saker jag inte alls skulle ha kopt annars. Alltsa har jag ju inte alls TJANAT nagot egentligen.

Idiot-offer for konsumism, visst ar man.

I am godis-svullo

Jag kan efter gardagens svullande konstatera att engelskt godis inte alls kan mata sig med svenskt. Jelly Beansen var riktigt ackliga, sa dem fick mannen ata upp. Wild Strawberries var helt okej, lite lagom sura men med lite eftersmak av rengoringsmedel (Ajax?). Fizzy Dummies var dock riktigt goda, precis perfekt sura.

Dock skulle jag kunna ge vad som helst for sana dar roda sura band, sana dar rosa/bla sura flaskor och salta skruvar. Jag ar frestad att ge mig pa min SISTA pase Djungelvral som mormor skickade for ett tag sen.

Men den tar jag nog ikvall, som beloning efter att jag last bockerna till nasta vecka. Forst ut har vi 'Documentary and the Mass Media'. Woopeee typ.

Recept

Eftersom jag inte har uni pa fredagar inleder jag helgen redan nu med de senaste avsnitten av Secret Diary of a Call Girl pa ITVPlayer. Dessutom utnyttjar jag en av de allra framsta fordelarna med att vara vuxen: jag ater godis aven fast det inte ar lordag.

Och jag later mig inte stoppas av det faktum att det inte finns losgodis i varenda affar i det har landet! Jag ar namligen INNOVATIV. Har ar mitt recept pa losgodis, utomlandsversionen:



Steg 1: Kop tre olika sorters fardigpaketerade godisar. Eftersom man fick tre for £1, valde jag har Wild Strawberries, Fizzy Dummies och Jelly Beans (aterkommer med recension).



Steg 2: Blanda i en skal. Avnjut med tea of choice (jag gillar pomegranate-raspberry).





Enough now

Nu far det racka. Jag har last vad jag ska lasa, och markerat det som ser viktigt ut med en knallgul overstrykningspenna (jag har tappat bort min rosa, booo). Jag fattar bara typ en femtedel, sa jag hoppas att min presentationspartner ar lite mindre intellectually challenged an mig.

Nu ska jag kolla pa Embarrassing Bodies pa C4, ett helt otroligt vidrigt program om folks ackliga/ovanliga/pinsamma sjukdomar. Gotta love it!



Ska nog lyckas ata min Kitkat Caramel mannen kopte at mig ocksa. Jag ar inte fullt sa ackelmagad namligen.

Langsam dod

Alltsa, jag VET att jag sjalv valt att plugga, och jag har sjalv valt VAD jag pluggar. Jag pluggar for att jag fatt for mig att jag ar smart och vill ha nan form av examen som bekraftelse. Jag pluggar sociologi och psykologi for att det ar allmanbildande och att jag darfor kan gora lite vadsomhelst nar jag blir sa pass stor att jag vet vad jag vill gora med mitt liv. Dessutom later det bra, och man lar sig en massa nodvandigheter om till exempel Marxism, personlighetsstorningar, politiska konflikter, statistik, ontologi och epistemologi, vilket hjalper nar man vill glansa  med sin OERHORDA allmanbildning pa cocktailpartyn.

MEN att det ska vara sa HELVETES JOBBIGT att lara sig skiten! Jag har pa tva timmar lyckats lasa fyra sidor, och fattar anda inget av Habermas och hans uncoupling of systems and lifeworld.

Jag borjar fundera pa om det ar vart det, om man kanske bara skulle ge upp det akademiska och bli lyxhustru?



Skjut mig.


I valet och kvalet

Den har var jag inne och klamde pa bade en och tva ganger pa Topshop haromdagen.



Verkligen HUR TJUSIG som helst, underbart material, har den dar perfekta rosa fargen, lite lagom vintage-shabby-chic, och skulle se alldeles stunning ut tillsammans med den dar imaginara perfekta skinnjackan jag fortfarande inte hittat (men banne mig ska finna innan varen).

Allt verkar alltsa tyda pa att jag borde inforskaffa denna lilla delight of a dress.

MEN den ar helt olik vad jag brukar ha pa mig. Jag vet inte om jag passar i rosa nu nar mitt har ar typ rodblont. Jag har redan en rosa (dock blommig) klanning som jag nastan aldrig anvant eftersom jag inte kanner mig hundra bekvam i den. Jag ar radd att jag ska se ut som sockervaddsfluff alternativt femaring pa kalas. Dessutom kostar den £45, det ar nastan tre veckors matbudget (hej jag ar vuxen).

MEN DEN AR JU SA HELVETES SNYGG!

Smile

Evighetslanga forelasningar och en himla massa hemuppgifter.

Regnigt och hur mycket folk som helst pa bussen.

Nu svinhungrig och i behov av dusch.







Varfor ska det vara sa himla svart att ta bilder dar man ler sa att man visar tanderna? Det kanns ju liksom som om blir jattemedveten om sin mun, som plotsligt kanns jattestor? Detta ar mina basta forsok. Need more practice tror jag allt.

Kallt?

Det ar inte mer an ett par plusgrader ute, vilket betyder att det inte ar mycket varmare inomhus. Engelska hus ar i regel gjorda av sten, ofantligt daligt isolerade, med fonster som drar som attan, och ar ohyggligt dyra att varma upp. Detta ar antagligen anledningen till att de flesta hus utrustats med oppen spis (ofta flera i varje hus) och heltackningsmattor i typ vartenda rum som ar sa tjocka att man sjunker ner till knana.

Dock har min lilla trea i Tottenham inte begavats med varken oppen spis eller heltackningsmatta, sa temperaturen kan beskrivas som narmast arktisk. Jag sitter i skrivande stund under en filt med dubbla sockor + farskinnstofflor, leggings och linne + tshirt + collegetroja och hinkar litervis med te. Det ar valdigt svart att hitta nagon form av motivation till att plugga under sadana omstandligheter, da man bara vill tanda en massa ljus och lagga sig under tacket och kolla pa film.

MOJLIGTVIS att jag lyxar till det med att satta pa elementen senare nar tvatten ar klar, helvetet torkar ju aldrig annars. Jag pluggar da. Bra plan.




Monday

Otroligt seg start pa veckan. Det ar kallt ute och jag har vaknat med en riktigt dalig hud-dag. Hela ansiktet och armarna stramar som om huden var en storlek for liten, och ogonen ar svullna och rinner. Tack gode gud for smink.

Nu ska jag hinka nagra liter kaffe sa att man kan uppfora sig som en manniska fram till lunch i alla fall.