Date night

Okej, om inte kvallens dejt var den samsta jag nagonsin varit pa sa ar den i alla fall en av de topp tre.

Vi skulle ga pa bio, men filmen var utsald och nasta forestallning borjade inte forran nio. Att se en annan film var uteslutet da alla ovriga var Bollywood-musikaler.

Da tanker vi att vi skiter i bion och gar och ater nagonstans istallet, det ligger ju en Wetherspoons precis bredvid biografen. MEN HELVETE vad mycket folk som skulle vara ute en SONDAG! Hela puben var fullpackad, och nar vi antligen sag ett sallskap resa sig och ga ifran sitt bord (som liksom log mot oss som for att saga "det ar lugnt, ta bordet ni, vi ska ga nu") sa SPRINGER ett gang kineser framfor oss och tar bordet istallet. INTE okej pub-beteende.

Lika bra att skita i puben, vi gar till Sainsbury's och koper mat och lagar nat gott hemma istallet. Naha, Sainsbury's STANGT. Vi gar till pyttelilla mini-Tesco tvars over gatan, men dar ar allt typ utsalt minus nagra tonfiskmackor och nagra ledsamma micro-maltider. Vi tanker att vi kan ju ta tuben till Seven Sisters och handla pa den stora Tesco, den borde ju vara oppen. Men NEJDA, det ar ju sondag och da ar ALLT i det har helvetes landet stangt!

Da promenerar vi till Tottenham Hale och gar till Burger King och koper varsin Whopper, som vi tar med hem och ater framfor Come Dine With Me.



Note to self: Forsok ALDRIG ga ut pa en sondag.

Irrational

Just nu borde jag lasa Habermas-helvetet, men jag fattar verkligen fuck all. Koncentrationen hjalps tyvarr inte av att mannen lyssnar pa nan fotbollsmatch pa nattklubbsvolym och att grannarna bankar i vaggen (har de gjort sen i fredags, why man why?).

Vi skulle ga pa bio ikvall, men an sa lange har inte mannen namnt nagot om det och jag TANKER INTE paminna honom. Det ar INTE min uppgift att paminna honom om saker vi ska gora tillsammans, speciellt inte saker HAN foreslagit. Tyvarr har just den har mannen begavats med ett minne som en guldfisk, sa sant har hander ganska ofta. Da ar det bara att bli lite sur och ge lite silent treatment tills han fragar vad som ar fel, och lata honom fa daligt samvete nar jag berattar att vi skulle ju gatt pa bio/pa promenad/till puben/till Ikea MEN DU GLOMDE, BETYDER INTE KVALITETSTID NAGOT FOR DIG etc etc.

Effektivt? Inte speciellt. In need of ny teknik.



Sunday morning

Det regnar inte. Och nu MASTE jag verkligen lasa det dar helvetes Habermas-kapitlet jag ska ha presentation om pa torsdag. Och jag gor det inte for att jag VILL utan for att min presentationsgrupp blir sur pa mig och forkastar mig och vill aldrig mer prata med mig och sa blir jag tvungen att ata lunch SJALV varenda dag fram tills examen om jag inte gor det.

Segt som fan.

No comment

Okej, jag VET att det ar skittrakigt med folk som ska beratta sina drommar, MEN jag kom precis ihag att jag natten till idag dromde att Stina-Lee gatt ut i Aftonbladet och berattat att hon legat med Hanna Friden. Det var en sandar jatteverklig drom som jag fortfarande trodde var pa riktigt nar jag vaknade.

Jag tror att jag laser for mycket bloggar. Jag ska forsoka dra ner till tio om dagen. Eller femton. MEN JAG KAN JU SLUTA NAR JAG VILL!

Early night

Det har med "overskottsenergi" ar for mig ett totalt okant begrepp. Eller energi overhuvudtaget. Jag kanner folk som kan jobba hela dagen, festa hela natten och jobba hela dagen efterat. Eller manniskor som sitter uppe hela natten och jobbar, laser, kollar pa film, spelar spel eller vad nu folk gor nar de tydligen inte behover sova.

Jag ar sa AVTRUBBAD just nu. Det ar som att min hjarna ar seg som tuggummi och ogonen gar i kors. Jag har inte last kapitlet jag skulle last till nasta veckas lektioner, men tanker bara "whatever whatever, bothered". Antagligen ar jag bara inne i en san period, och av erfarenhet vet jag att det inte finns nagot att gora at det annat an att vanta ut.

Det ar mojligt att jag ar helvetes trakig nar jag ligger har pa sangen klockan atta en lordagskvall, mentalt slutkord som en gammal karring. Men jag orkar verkligen inte bry mig. Det enda jag vill ha just nu ar en kopp te, min bok och en javla massa choklad.



LDN

Ar det bara jag som far daligt samvete av att sitta inne en solig dag? Most likely en rest fran barndomen, da man mer eller mindre TVINGADES ut for att leka i solen. Personligen foredrar jag faktiskt nar det ar mulet eller regnar, i alla fall i London. Ar det soligt SYNS all skit sa tydligt.

Detta ar en otroligt skitig stad. Det ar smutsigt i stort sett overallt. Det ligger skrap pa gatorna, och folk kastar bara ut sina sopor pa trottoarerna. Don't get me wrong, jag alskar den har staden. MEN London ar mer an bara the West End, dar turisterna brukar halla sig till. Det "riktiga" London - utkanterna, dar folk faktiskt bor - ar helt annorlunda. Har finns inga roda telefonkiosker, inga trevliga tidningsgubbar, inga bobbys i hoga hjalmar, inga kandisar, inga mysiga fishandchip-shops och valdigt fa vackra viktorianska hus.

Daremot finns det en himla massa kebabstallen, corner shops som saljer ALLT man kan tanka sig pa minsta mojliga yta, manniskor av all varldens nationaliteter, orange pommes frites-kartonger, ungdomsgang med huvtrojor vid busshallplatserna och en HELVETES massa feta duvor som ater matrester som slangts ut fran curryrestauranger.

Men London skulle inte vara London utan all skit, och aven om jag inte vill bo kvar har resten av mitt liv sa alskar jag det for vad det ar just nu. Och trottnar man pa "sitt" omrade finns det alltid en buss som gar nagon annanstans.



Bruce Grove/High Road









Retail therapy

Kanns lite battre i huvudet efter att ha spenderat lite for mycket pengar pa saker jag inte behover. Vardagsformiddagar ar helt klart basta tiden att shoppa, jag har nog aldrig sett sa fa manniskor inne pa Primark! Det var sa att man till och med kunde rora sig dar inne. Dock blev det ingen Primark-shopping, daremot hittade jag nagra kills pa H&M. Bade troja och tights fick folja med hem.

 

For det ar en sadan utlandssvensk jag ar. Jag flyr det engelska for att soka trygghet i SVENSKA butiker.


Thicko

Klockan ar bara halv elva, men jag kanner redan att idag kommer bli en san dar dag nar man bara kanner sig helt DUM I HUVUDET. Det kanns som om min hjarna ar stoppad med bomull. Jag far sana har dagar med jamna mellanrum dagar da jag kan sta med tandborsten i handen i flera minuter utan att komma pa att tandkram ar nasta steg i proceduren. Min reaktionformaga ar reducerad till en 90-arig sengangares och jag kan inte ens komma ihag vart mjolken star (sambo: "Kolla i KYLSKAPET Anna").

Detta hander ibland, och jag ar inte saker pa varfor. Mojligen har det att gora med trotthet, men jag har inte sovit samre an vanligt pa sistone. Kanske ar det hjarnan som strejkar efter forsta veckan pa terminen? The mind works in mysterious ways.

MEN detta ska nog kunna botas med lite koll i affarer. Jag tankte dra mig in till Wood Green shoppingcenter och kolla runt om jag kan hitta lite onodiga smasaker. Mannen ar hemma idag och skriver uppsats, sa det ar nog bast att lamna honom ifred ett tag. Om jag nu kan hitta till bussen.


Because I need it

Jag saknar svensk pizza. Jag kan liksom inte forklara skillnaden mellan sen svenska och den som finns har, men det ar inte samma sak. De engelska pizzorna kanns sa massproducerade pa nagot satt och liksom plastiga.

Men nar man far pizza-cravings finns det inte sa mycket att gora. En halvdan pizza ar alltid battre an ingen pizza alls. Sa nu ar Pizza GoGo Special pa vag hem till mig.

 


Fail

I ett forsok att gora den har misslyckade svinkalla dagen lite mindre misslyckad bestamde jag mig for att baka kanelbullar. Det ar ju lite hemtrevligt, det luktar gott och mannen brukar bli lite imponerad och satta i sig typ halften pa nagra minuter och jag kan kanna mig som en Duktig Huslig Kvinna. Dessutom ar det ju sa PRAKTISKT att bara kunna packa med sig nagra i matladan (hej, jag ar min mamma).

Dock misslyckades aven dessa. Jag glomde ha socker i degen. Och jag glomde pensla dem. Sa de smakar typ bara brod med kanel, och har en stenhard yta. Jag ar saker pa att min morfar bagaren skulle skammas.

 

Men de ser ut som de ska i alla fall. Det kanske ar det som raknas?

 

 

 


I am a walrus

Jaha, denna onsdag har hittills varit en complete waste of a day. Jag akte in till skolan for att ga pa en screening av en dokumentar vi ska analysera nasta vecka. Dokumentaren var en stumfilm fran 1922 och handlade om en eskima-familj och deras liv och leverne, som vi fick inte ens se halva av da nagon dubbelbokat klassrummen.

Don't get me wrong, jag ar en filmnord och har absolut inget emot stumfilmer. Dock hade jag inte behovt gora mig besvar att ga upp halv atta, ge mig ut i det svinkalla regnet och sitta pa en buss i nastan tva timmar for att bara se halva. Nar jag kom hem sag jag namligen att den finns for nedladdning pa Piratebay.

Detta ar dock ett hett filmtips (for den icke ackel-magade) som garna vill se eskimaer ha ihjal en valross, skara huvudet av den och ata den ra:

 


Igen...

...inte for att skryta, men jag fick tillbaka en uppsats till idag.



Eller jo forresten. FOR ATT SKRYTA!

80 fucking points, mitt andra MVG pa tva dagar. I have flyyyt, sa att saga.

Moahaha.

Just another bloody tuesday

Det finns en tjej pa min kurs, en tjej som laser exakt samma amnen som mig. Nu det senaste, kanske bara de senaste veckorna, har jag insett att detta inte ar nagon vanlig manniska, detta ar en MYCKET JOBBIG MANNISKA. En helt otroligt sjalvisk och sjalvgod manniska faktiskt.

Hon pratar uteslutande om sig sjalv. Och om hon joinar ett samtal som handlar om nagot annat sa lyckas hon alltid vrida samtalsamnet till favoritamnet SIG SJALV. Aven om hon fragar en saker, till exempel vad jag gjort i helgen, avbryter hon mig mitt i en mening for att borja prata om vad HON gjort i helgen. Hon pratar hogt med mig (eller TILL mig rattare sagt) under forelasningar vilket ofta resulterar i att lararen sager till oss bada tva (mellanstadiet all over again?).

Hon fragar mig vad uppgiften/boken/artikeln handlar om eftersom hon inte bryr sig om att lasa sjalv. Da jag inte berattar resulterar det i att hon forsoker fa det att verka som om hon har last genom att ordbajsa och stalla helt blasta irrelevanta fragor vilket bara ar riktigt PINSAMT eftersom det ar sa tydligt for alla andra (inklusive lararen) vad hon forsoker gora. Kan tillagga att hon igar blev otroligt forbannad da hon blev underkand pa en uppsats utan att forsta varfor.

Plus en miljon andra smagrejer. Hon lagger sin jacka/vaska/halsduk/whatever pa MIN bank. Hon ber alltid att fa lana andras pennor for att sedan 'glomma' att lamna tillbaka dem. Hon pratar konstant om sina problem med killar och kompisar som tydligen inte vill umgas med henne langre.

Alltsa, en MYCKET JOBBIG MANNISKA. Dessvarre verkar hon ha fattat tycke for mig. Hon ska alltid sitta bredvid mig. Hon ska alltid prata hal i mitt huvud om sina totalt ointressanta problem.

Vad ska man gora at detta?? Att undvika henne funkar inte. Jag har forsokt men hon HITTAR EN ALLTID. Dessutom kanns det ratt patetiskt att behova springa och gomma sig hela tiden. Att konfrontera henne och saga vad jag tycker ar inte heller nagot alternativ. Jag ar konfliktradd.

This my friends is a problem and a half.



En svensk liten mes




By the way...

... sa fick jag tillbaka en uppsats. Score 74 baby, det ar ett fucking 1st!



Inte for att skryta eller sa, men jag ar fan grym.


Monday

Mjukstart pa terminen, det var bara en forelasning idag. Tur ar val det, mina hjarnceller ar inte starka nog att ta in alltfor mycket pa en gang.

Vi fick dock en lista med olika dokumentarer vi ska se den har terminen, och jag borjade redan nu med Supersize Me. Den filmen skrammer mig lika mycket varje gang, och far mig att kanna ett enormt sug efter morotter. Traning ar inte riktigt min grej dock, jag foredrar horisontallage pa sangen for tillfallet:



Far kompensera inaktiviteten med broccoli och courgettes med tortellini och farsk passata till middag.


Checklist

Det kanns nastan spannande att borja uni igen efter sju veckors vinterlov. Jag har darfor gjort mitt yttersta for att vara helt forberedd infor terminens (och arets) forsta skoldag:

- Jag har duschat, tvattat haret och gjort inpackning

- Gjort body scrub och rakat benen (inte for att jag planerat att ga barbent, but you know, det kanns bast sa)

- Malat naglarna

- Planerat outfit

- Kopt nya dyra pennor

- Kontrollerat att det finns frukostmaterial (finns ingen varre start pa dagen an att inse att det inte finns nagon frukost i huset. Cranky all day sa att saga)

- Laddat mp3 med musik

- Packat ner block, pennor, solglasogon, minttabletter, mp3 och lappglans i vaskan

- Kontrollerat att jag vet vart klassrummen ligger samt trippelkollat tiderna

Jag kanner mig redo att mota varlden.

Blaaa

Tydligen ar det forkylningen from hell jag lyckats dra pa mig. Trodde att jag skulle bli battre idag men neeeeejdaaaa, varfor bli battre nar det kan bli samre liksom? Sa nu sitter jag har i sangen med ogon sa svullna att jag knappt kan se vad jag skriver, hals sa tjock att jag knappt kan svalja och en hjarna som rinner ut ur nasan.

Praktiskt dock att jag hade massa viktiga trista maste-gora-grejer idag. Typ stada koket (som engelsmannen lovade att gora igar med tydligen sket i), stada garderoben och handla mat. Mannen erbjod sig att ga och handla, men jag funderar pa att gora det istallet. Han kan aldrig gora ratt ju.

Det ar enda gangen jag onskar att jag hade en bil! Det ar ju fruktansvart opraktiskt och svindyrt att kora bil har, men det skulle underlatta nagot sa OTROLIGT nar man handlar! Som det ar nu ligger Tesco en 15 minuters promenad hemifran, och det ar ju inte sa farligt kan tyckas. MEN nar man ska bara tunga matkassar ar det ett HELVETE! Alternativet ar att handla i Angel dar min skola ligger, men da maste jag slapa alla kassar pa bussen eller tunnelbanan. Detta innebar alltsa att man inte kan kopa mat for mer an tva dagar at gangen HOGST, sa man far springa till affaren typ varje dag. Ja, i-landsproblem, men sa helvetes jobbigt.

Sa, det var dagens gnall.


Psycho

Fy fan vad trist det ar att vara sjuk. Speciellt som jag inte ens ar riktigt sjuk, bara lite tjock i huvudet och snorig, men anda for trott for att gora nagot vettigt. Och nu ar jag helt rastlos efter att ha legat och kollat pa tv-serier och spelat Bubblespinner pa Facebook hela dagen.

Borjar fundera pa om det ar for tidigt att laga middag? Jag kanner mig lite for risig for att ga ut, sa det blir treratters anniversary dinner har hemma istallet. Rokt lax pa potatiskakor till forratt, enchiladas till huvudratt och custard tarts till dessert, tres delicious.

For ovrigt trottnade jag pa den ytliga tidningen och har gatt over till detta:



Det galler att liksom hitta en balans i sin litteratur.


Lazy

Min lata helg har borjat exemplariskt, med hemmagjord chicken korma med naan till fredagsmys-middag igarkvall och Vanner pa tv (aven om mannen slocknade kl 21). Och sa blev det sovmorgon imorse, med frukost serverad pa sangen! Nu efter en lang dusch fortsatter latheten med te och en oerhort ytlig tjejtidning.



Jag riktigt kanner hur hjarncellerna forslappas och dor, en efter en. Det ar en helt obeskrivligt underbar kansla.



Funz

Haha! Den har fick mig att skratta hogt for mig sjalv



'Poop' maste val vara ett av de basta orden i engelska spraket? Sambon hatar nar jag anvander det dock, tydligen far det honom att gilla mig lite mindre varje gang. Forstar inte varfor? Jag ar awesome.

Fucking sjuk

Helvetes javla skit att man ska bli sjuk nu sista dagarna innan skolan borjar igen. Halsen kanns tjock och det ar som om huvudet ar stoppat med bomull. MEN jag tanker inte lata det forstora min helg! Idag blir det IKEA och sen handling av fredagsmys-mat (usch, trodde aldrig jag skulle anvanda ordet 'fredagsmys') och sen film ikvall, och imorgon ar blir det att ga ut nagonstans for att fira anniversary! Jag och engelsmannen firade namligen tre hela ar tillsammans i tisdags!

Sa nu blir det att knarka paracetamol. Det ar en annan svensk grej, jag VET att det ar samma sak som alvedon och panodil, men jag litar inte pa det pa samma satt. Men billiga ar de, 16p for en ask med 16 tabletter! Ar ju sa att man har rad att overdosera ju.




I'm so Sweeeedish

En kul grej med att bo utomlands ar att man blir sa mycket SVENSKARE pa nagot satt. Man blir helt till sig om man ser en forpackning 'Swedish meatballs' pa Tesco, man pratar sig garna varm om  FANTASTISKA saker svensk sjukvard, Systembolaget, svensk sommar och allt annat som man faktiskt klagar pa nar man ar i Sverige.

Och IKEA!!! Det ar som att komma hem! Svensk mat! Kottbullar (aven om man i England kan valja pommes frites istallet for kokt potatis! Skandal!), lingonsylt, Ahlgrens bilar, Daim! Och det ser precis likadant ut som pa varenda IKEA i hela Sverige! Oh it really is heaven on earth people. Dessutom ar det valdigt roligt att tjuvlyssna pa engelsmannen och fnissa for sig sjalv nar de inte kan uttala de svenska namnen pa moblerna.

I London har jag begavats med en lagenhet som bara ligger en kort promenad fran IKEA i Tottenham, och sambon har lovat att det blir en utflykt dit i eftermiddag. Han ar sjalv valdigt fortjust i allt som ar svenskt och loper garna amok pa matavdelningen och vill garna prova allt som heter nagot med 'alg'. Han har aven utvecklat en smak for Kalles Kaviar och Abba's senapssill. Julmust daremot gick inte ner lika bra, och inte heller Djungelvral.

Sa nu javlar ska jag kopa varmeljus, kottbullar och kuddfodral. Watch out folks, en utlandssvensk slappt los pa IKEA kan vara galen och direkt farlig om man inte ar forsiktig. 


New Look

Svartvitt ar ju verkligen himla snyggt, not to mention sa SMART nar man som jag ar radd for farger pa klader (mest eftersom jag inte har en aning om vilka farger jag passar i och inte kan matcha for fem ore). Detta far  fungera som inspiration for tillfallet tills jag far tid att shoppa, men par smala svarta byxor maste verkligen inhandlas snarast. Garna linnet ocksa...



Samtligt fran newlook.com


I am Mary-fucking-Poppins

Barnvaktandet igarkvall gick alldeles ypperligt om jag far saga det sjalv. Ofta blir det ju att barnen ar lite blyga forsta gangen man traffas, men dessa tre pojkar var verkligen hur fina och glada som helst! Inget gnall, inget "jag vill ha min mammaaaaa!!!" och inget brak. Jag fick till och med lasa godnattsagor, och det maste verkligen vara det mysigaste som finns!

Jag har jobbat som au pair/nanny/barnvakt till och fran i tre och ett halvt ar, och jag har verkligen saknat att jobba nu det senaste halvaret, sen den amerikanska familjen flyttade. Det kanns ganska skont att ha ett litet extrajobb vid sidan av plugget, aven om det inte ar sa ofta. Sedan ar ju extrapengar verkligen alltid valbehovligt! Och jag VET att det later jatteklyschigt, men det ar verkligen en speciell och otroligt givande kansla att fa tillit fran smafolket. Jag vet inte hur manga ungar jag har tagit hand om under min "karriar" men det maste vara uppemot tjugo, kanske fler, och alla har en speciell plats i mitt hjarta.





Den har fick jag av lille Dexter sista dagen nar jag jobbade i Stanmore. Behover jag namna att jag borjade grata?


Wihoo

Fasen vad grym jag kanner mig, det borjar ju nastan funka. Dock ar det ej helt perfekt, far nog be kare sambon om hjalp senare.

Nu ska jag stada badrummet, hua mig. Det ar verkligen vidrigt.

No-tech?

Jag ar ganska nordig nar det galler vissa saker, men teknik och datorer ar jag valdigt valdigt dalig pa. Jag kan ju det mest grundlaggande, men nar det galler att lara sig nagot nytt ar jag helt lost. Detta fick jag bekraftat igar da jag agnade cirka tva timmar at att forsoka byta design pa bloggen. Jag foljde steg-for-steg-anvisningarna pa nan hjalp-sida, laddade ner och laddade upp precis som det stod, men alla dessa KODER! Man blir ju yr i huvudet! Och jag kunde inte for mitt liv begripa detta med att klistra in headern, VAAAR??? Det enda jag lyckades med var att byta bakgrundsfarg och typsnittet pa rubriken (dock helt av misstag).

Jag borjar tro att jag helt enkelt foddes utan den delen av hjarnan. Och utan lokalsinne-delen. Hur ska jag nagonsin klara mig ute i varlden?





Keepin' calm

Lugnast mojliga hittills idag! Var pa Tesco imorse (formiddags) och shoppade lite middag, och nu har jag precis atit najs lunch. Det blev fiskpinnemacka med sallad och klyftpotatis, foljt av tranbarste och choklad. Ar man ledig eller??

Eller, helt ledig ar jag ju inte, jag har ett barnvaktsjobb med en ny familj ikvall. De bor i East Finchley-omradet och har tre (!) pojkar, men det ska bli kul att passa barn igen, det var ju ett tag sen nu. Och extrapengar ar ju aldrig fel det heller! Mamman i den har familjen jobbade tydligen med pappan i den amerikanska familjen jag jobbade for forra aret, som flyttade tillbaka till staterna i somras. Det kanns trevligt att bli rekommenderad, jag maste ju ha gjort nagot ratt da liksom.

Men nu ska jag bara slappa fram till klockan 18, da jag ska plocka fram min lilla hatt och mitt magiska flygande paraply och forvandlas till en slags urban Mary Poppins. Sa ber vi en stilla bon att ungarna sover sott utan att vakna hela kvallen sa att jag kan kolla pa tv.





Exam - DONE

Underlig kansla nu nar tentan ar skriven. Jag kan ju liksom gora.... vad jag vill? Men jag kan for mitt liv inte komma pa vad jag vill gora. Alternativ pa aktiviteter:

1. Kolla pa tv - uteslutet da mannen kollar Skysports och han ar sjuk och spelar empatikortet.

2. Lasa bok - skulle jag garna gora om jag hade nagot kul som inte var kurslitteratur. Bortsett alla psyk- och sociologibocker ager jag bara "Luftslottet som sprangdes" (som ju ar skitbra, det ar bara det att jag last den typ sju ganger) och "Anna Karenina" (som inte kanns helt hundra i rensa-hjarnan-syfte). Anledningen till att jag inte ager fler bocker ar att de tar upp sa HELVETES mycket vikt i resvaskan nar man flyger. Med Ryan far man ju bara ha 25 kilo. Detta ar en av de stora nackdelarna med att leva som en nomad, man maste vara standigt beredd att packa ihop hela sitt liv i en vaska.

3. Lasa tidning - ar ett alternativ, dock ar det enda jag har i tidningsvag en Evening Standard (som var gratis idag) och nagra Hemmets Journal (som mormor skickade). HJ ar ju faktiskt himla underhallande, speciellt insandarna dar gamla manniskor kan skriva in och klaga pa saker, men jag skulle behova nagot mer ytligt. Tyvarr slangde jag alla mina ytliga mode/skvaller-tidningar for ett tag sen da de distraherade mig i pluggandet.

4. Diska/stada/tvatta/organisera garderoben - inte aktuellt. Gor imorgon. Eller nat.

5. Kolla pa film/tvserier pa datorn - mest lockande hittills. Har en ny sasong av L Word och sa ar ju min externa harddisk fixad, med massa filmer inlagda.

Det far nog bli alternativ 5. Kopte choklad ocksa. Ska svulla. I deserve it.




Tired oh so tired

Pa min kurs har vi enbart salstentor, vilket innebar vissa perioder da man maste ga in en stenhard plugg-bubbla och bara lasa skriva lasa skriva memorera memorera MEMORERA. Efter ett tag BLIR man sitt amne liksom, och kan inte for sitt liv forsta nagonting som sker i 'verkligheten'. I mitt fall ar det sa i alla fall.

Och sa nar man har suttit med personlighetspsykologin i nastan tva veckor, lart sig teorier och artal och allt man ska och tycker att DETTA KAN JAG, fan vad jag ar grym, nu ska jag verkligen glansa. Nu ska jag fanimej kunna skriva en tenta som kan fa professorerna att ga upp i brygga och erbjuda mig doktorsexamen for! Varlden ar min, JAG AGER detta sa javla hart!

Sa kommer den javla angesten. Kan jag verkligen allt? Har jag missat nagot jatteviktigt nu? Har jag last tillrackligt? ALLTID den dar kanslan av att jag kunde ha gjort mer. Hade jag bara lanat en bok till, hade jag bara inte tagit den dar lunchpausen... Just kanslan att jag kan detta, oroar mig. Det maste ju vara nagot jag har missat? HELVETE jag kommer inte bli godkand! Fan fan fan kommer kora pa hela kursen. Kommer bli kallad till min handledare och fa veta att jag inte ar tillrackligt smart for universitetet. Hon foreslar att jag ska hitta en rik man istallet och bli lyxhustru, det kanske passar mig battre?

I-landsproblem it might be, men prestationsangest ar nagot jag levt med under hela skoltiden och det ar orsaken till mycket mycket migran, sena natter, koffeinoverdoser, illamaende och panik. Men jag VET att jag ar dum i huvudet som tanker sa, jag VET ju att jag kan prestera. Gah.



Ibland tanker man for mycket bara. Nu ska jag kolla pa Sex and the City for att rensa hjarnan. Imorgon ska jag ga upp tidigt, lagga lite extra energi pa klader och smink (for conflidence liksom) och skriva ut allt jag pluggat in. Det ska ga sa bra sa bra. Fingers crossed.

God jul, gott nytt ar, god fortsattning och allt det dar...

Aven om man VET att man har tenta i januari, sa ar jullovet missvisande. Man TROR att man har hur mycket tid som helst, jag ar ju ledig i over en maaaaaanad, sa jag behover inte borja plugga annu... Men sa sitter man dar, med tenta i overmorgon och dunkar huvudet i vaggen for att man VERKLIGEN INTE kan fa in alla doda gubbar och teorier och artal och experiment i huvudet i ratt ordning.

Men men, vad gor man inte for att dampa MVG-angesten?


Jag hatar dig Siggy!