I'm so Sweeeedish

En kul grej med att bo utomlands ar att man blir sa mycket SVENSKARE pa nagot satt. Man blir helt till sig om man ser en forpackning 'Swedish meatballs' pa Tesco, man pratar sig garna varm om  FANTASTISKA saker svensk sjukvard, Systembolaget, svensk sommar och allt annat som man faktiskt klagar pa nar man ar i Sverige.

Och IKEA!!! Det ar som att komma hem! Svensk mat! Kottbullar (aven om man i England kan valja pommes frites istallet for kokt potatis! Skandal!), lingonsylt, Ahlgrens bilar, Daim! Och det ser precis likadant ut som pa varenda IKEA i hela Sverige! Oh it really is heaven on earth people. Dessutom ar det valdigt roligt att tjuvlyssna pa engelsmannen och fnissa for sig sjalv nar de inte kan uttala de svenska namnen pa moblerna.

I London har jag begavats med en lagenhet som bara ligger en kort promenad fran IKEA i Tottenham, och sambon har lovat att det blir en utflykt dit i eftermiddag. Han ar sjalv valdigt fortjust i allt som ar svenskt och loper garna amok pa matavdelningen och vill garna prova allt som heter nagot med 'alg'. Han har aven utvecklat en smak for Kalles Kaviar och Abba's senapssill. Julmust daremot gick inte ner lika bra, och inte heller Djungelvral.

Sa nu javlar ska jag kopa varmeljus, kottbullar och kuddfodral. Watch out folks, en utlandssvensk slappt los pa IKEA kan vara galen och direkt farlig om man inte ar forsiktig. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback