Multi cultural

Fasen vad synd att inte Ghana vann. Vi hade inte ens behovt kolla pa matchen, man hor pa grannarnas skrik nar det blir mal. Vi bor i ett valdigt vastafrikanskt (och till viss del afro-karibiskt) omrade, sa man far bli lite lokalpatriotisk nu nar England inte kom langre an de gjorde.

Det ar lustigt med att bo i en Londonforort, att man mycket mycket sallan traffar nagra ENGELSMAN. Alla ar karibier, afrikaner, polacker, turkar och armenier (och en svensk...). Och aker man bara fem minuter med bussen upp till Stamford Hill ser man nastan enbart ortodoxa judiska man med hog hatt och skruvlockar och kvinnor med vadlang kjol och basker, och en massa helkosher mataffarer (forutom runt den polsk-katolska kyrkan dar nunnorna hanger).

Pa min killes skola har eleverna nastan uteslutande turkiska eller somaliska foraldrar. Manga av de somaliska barnen kan dessutom prata hygglig svenska eftersom manga familjer flydde till Sverige for att soka uppehallstillstand, men senare fortsatte till London. Pa varje avdelning pa skolan finns personal som kan prata turkiska och somaliska eftersom foraldrarna ibland inte kan engelska, och pa konstavdelningen traffade jag igar bade en kanadensare och en norsk tjej.

Det ar alltsa min helengelske kille som ar i minoritet. Men det ar en av de sakerna jag alskar med London, London ar hela varlden. Och det gor att det finns ett alldeles enormt utbud av takeaway-stallen! Gotta love it.

(Och herregud vad arga grannarna ar nu. Det later som om de slar sonder tvn. Hjalp?)

Wihoooo!!!

Jag vann Bloggkommentatorernas tavling! Kan inte minnas senast jag vann nagot! Tack sa hemskt mycket!

Synd pa den daliga webcambilden bara, min kamera strular som fan med att maila bilder. Har ar en battre i alla fall!



Jag alskar det har armbandet! Det syns lite daligt, men pa knapparna ar Hjos stadsvapen, en bat som guppar pa vattnet. It's all in the details baby.

Sa detta piggade upp en ganska skitig dag. I hettan hade jag tydligen inte kommit ihag att ata eller dricka ordentligt, sa inne pa H&M vid Oxford Circus rakade jag svimma rakt pa nagra tyska turister sa att vaktkillen fick komma med vatten till mig. Ganska otackt och mycket pinsamt nar jag markte att hela Divided-avdelningen stirrade pa mig. Men en McDonalds senare lyckades jag ta mig till bussen, bara for att bli tafsad pa en gang av en kille med bandana pa vag fran busshallplatsen och verbalt antastad av tva ungdomar som borde fa munnen tvattad med tval.

Anyhows, sa otroligt kul att vinna!!! Bloggkommentatorerna, jag alskar er! Det ar den forsta bloggen jag laser pa morgonen (SANT) och typ den enda jag nansin kommenterar. Sa CHEERS A BUNCH! :D

Off out

Lika helvetes svettigt och stillastaende idag som det varit hela veckan = stora kladproblem. Jag har pinsamt fa sommarplagg, och de jag har ar mer anpassade till regnig brittisk sommar an till 30-gradig brittisk sommar. Och att kopa nat varme-anpassat kanns lite slosigt eftersom hettan antagligen kommer avta snart och overga till standard-brittisk sommar, ie lite under 20 grader och molnigt/regnigt.

I alla fall bar det nu av till Regents Park for kaffe och muffins med Linda. Vi far hoppas att jag inte smalter.



Grymt ofrasch dag med otvattat har och stinkandes av brunutansol. Borde duscha kanske.

Arty farty

Har varit pa konstutstallning for mannens elever ikvall. Jag foljde med mest for att studenten i mig gick helt bananas efter loften om GRATIS VIN OCH SNACKS. Att halla i sig pappersmugg efter pappersmugg med ladvin och svulla chips som om det inte fanns en morgondag ar kanske inte speciellt lampligt pa en hogstadieutstallning, men jag var i gott sallskap av min man och hans utbranda lararkolleger.

Det var trevligt att se vart han jobbar, jag hade aldrig varit dar eller ens traffat de andra lararna. Det ar lustigt det dar, jag ser ju honom bara ga ivag pa morgonen med sin ryggsack och sina pennor och komma hem pa eftermiddagen med diverse fargflackar pa trojan. Jag kan ju egentligen inte vara saker pa att han faktiskt gar till jobbet, han skulle ju kunna salja droger eller vara hallick eller fotbollsproffs eller vadfan som helst under dagarna. Fram tills idag visste jag ju inte ens vart hans skola ligger. Nar jag tanker efter tror jag inte att han vet vart mitt universitet ligger heller. Inte konstigt att folk kan leva dubbelliv eller ha otrohetsaffarer, det skulle ju vara hur enkelt som helst. Herregud vad vi maste lita pa varandra.

However, jag har fatt nog med kultur for idag, sa nu blir det choklad och The L Word i sangen. Jag lovar, det ar minst 30 grader ute och inne blir det som en javla BASTU. Jag sitter och flamtar som en hoggravid kedjerokande golden retriver. Phew.